Veelgestelde vragen / E-health opdrachten
E-health opdrachten
Waarom ontvang ik een uitnodiging om een e-health opdracht in te vullen?
Klanten van Embloom maken zelfstandig gebruik van het platform. Zij maken zelf accounts aan voor patiënten en kunnen op deze manier opdrachten versturen. Misschien is jouw hulpverlener vergeten om je te informeren over de opdracht. Het is ook mogelijk dat de hulpverlener een verkeerd e-mailadres heeft ingevoerd, waardoor jij ten onrechte een uitnodigingsmail hebt ontvangen. Heb je een vraag of opmerking, neem dan rechtstreeks contact op met de organisatie die jou de uitnodiging heeft gestuurd. De naam van de hulpverlenende organisatie staat vermeld in de eerste zin van de uitnodigingsmail.
Ik heb een inhoudelijke vraag over een e-health opdracht.
Heb je een inhoudelijke vraag over een e-health opdracht, neem dan contact op met de hulpverlener die deze opdracht heeft klaargezet. De naam van de hulpverlenende organisatie staat vermeld in de eerste zin van de uitnodigingsmail.
Hoe worden de e-health opdrachten binnen Embloom ontwikkeld?
Bij het ontwikkelen van onze e-health werken wij samen met experts, zorgprofessionals en universiteiten. We maken gebruik gemaakt van de laatste stand van zaken binnen de wetenschap. De inhoud van een opdracht is vaak afkomstig uit de klinische praktijk en heeft daarmee de toets van de praktijk doorstaan. We maken ook gebruik van de feedback van patiënten om onze e-health continu te verbeteren.
Blijven de e-health opdrachten beschikbaar nadat ik gestopt ben met de behandeling?
Na het beëindigen van de behandeling kan jouw behandelaar jouw account kosteloos, actief laten, zodat je de oefeningen of video’s kunt blijven raadplegen. Dit kan je helpen om in tijden van stress veerkrachtig om te gaan met je problemen. Zo kan e-health jou assisteren in de terugvalpreventie. Let er wel op dat jouw behandelaar je antwoorden of eventuele vragen niet meer bekijkt, als de behandeling is afgesloten. Ben je in nood of merk je dat je klachten toenemen en je echt gaan belemmeren, adviseren we contact op te nemen met je huisarts, of de praktijkondersteuner ggz van de huisarts.
Wat doen jullie met mijn sterrenbeoordeling aan het einde van een e-health opdracht?
Patiënten kunnen met een sterrenbeoordeling feedback geven over de opdracht die ze zojuist hebben ingevuld. Patiënten kunnen ook aanvullend commentaar geven in een open tekstveld. Alle feedback van patiënten wordt verzameld en besproken tijdens een maandelijks intern overleg. Op basis hiervan worden verbeteringen aangebracht bij opdrachten die minder goed scoren.
Kan mijn behandelaar mijn antwoorden inzien?
Jouw behandelaar heeft toegang tot jouw antwoorden, tenzij je daar geen toestemming voor geeft. Als je een module, oefening of dagboek opent zie je rechtsboven de checkbox “Inzage door behandelaar” waarmee je toestemming geeft dat de behandelaar jouw antwoorden kan zien.
Als dit vakje aangevinkt is, kan jouw behandelaar jouw antwoorden inzien. Als je dit vakje uitvinkt, kan jouw behandelaar jouw antwoorden niet meer zien.
Ik doe een oefening, maar ik merk nog geen resultaat.
Belangrijk is om te beseffen dat oefeningen vaak niet meteen werken, maar dat je ze een aantal keer moet herhalen voordat je effect merkt. Geef het dus niet te snel op. Houden de klachten aan, ondanks dat je de adviezen hebt proberen toe te passen? Raadpleeg dan je hulpverlener.
Kan ik een oefening nog eens maken nadat ik deze afgerond heb?
Ja dat kan. Als je een oefening hebt afgerond, komt deze in het Archief te staan. Als je in het Archief op de naam van de oefening klikt, zie je linksboven een oranje plusje staan. Wanneer je op het oranje plusje klikt, zet je voor jezelf de oefening opnieuw klaar. De oefening wordt dan weer als paarse tegel op het beginscherm geplaatst. Je kunt een oefening zo vaak als je wilt met behulp van het oranje plusje opnieuw doen.
Kan ik nadat ik een opdracht afgerond heb deze nog terugzien?
Ja dat kan. Wanneer je een opdracht afrondt, komt deze in je Archief terecht. Als je in het Archief op de naam van de opdracht klikt, kun je de opdracht opnieuw bekijken en jouw eventuele antwoorden terugzien.
Hoe kan ik de resultaten van mijn dagboek bekijken?
De resultaten van een dagboek worden weergeven in de vorm van een grafiek. Als je een dagboek invult, kun je met het pijltje naar rechts de grafiek bekijken. Op het beginscherm verschijnt ook een grafiek wanneer je een dagboek al een keer hebt ingevuld. In de grafiek kun je rechtsboven de periode die je wilt zien aanpassen.
Wat houden de modules en programma’s in?
We hebben de programma’s opgedeeld in verschillende modules, waarin steeds een ander onderwerp wordt besproken. Jouw hulpverlener kan (samen met jou) kiezen welke modules voor jou van belang zijn. Elke module geeft je informatie, vraagt je te kijken naar je eigen situatie en laat je vervolgens aan de slag gaan met opdrachten om zo je klachten te verminderen. Niet voor iedereen werkt dit hetzelfde, daarom bieden we verschillende oefeningen aan. Zoek naar de juiste mix van technieken die werken voor jou. De modules kunnen in één keer beschikbaar gesteld worden voor jou, of geleidelijk, naar gelang de voorkeur. Je kunt deze modules in het algemeen goed zelfstandig doorlopen. Heb je vragen en kom je er niet helemaal uit? Raadpleeg dan je hulpverlener.
Hoe snel moet ik de modules doorlopen?
Het voordeel van het volgen van online modules is dat je kunt versnellen, indien je hier behoefte aan hebt, maar ook kunt vertragen, als je dit wenst. Probeer in ieder geval wekelijks ruimte te maken in je agenda om met de modules aan de slag te gaan of om te oefenen met de opdrachten uit de modules. Je hoeft de modules niet in één keer te doorlopen, je mag het altijd onderbreken en op een later moment weer verder gaan. Elke module eindigt met een korte samenvatting en een advies om aan de slag te gaan met de geleerde vaardigheden. De meeste technieken vergen oefening voordat effect gemerkt kan worden. Geef het dus niet te snel op.
Ga direct naar:
Stel een vraag
Gaat er technisch iets mis met het e-health platform? Stel dan via het onderstaande formulier jouw vraag aan onze ICT helpdesk.
Let op: Als je een vraag hebt over jouw behandeling of de e-health opdrachten die voor jou klaarstaan. Dan dien je contact op te nemen met jouw behandelaar.
[wpforms id=”34979″]