Hoe kunnen we je helpen?
Zoek hier het onderwerp van je vraag
Veelgestelde vragen / Gebruik van het platform
Hieronder vind je antwoorden op vragen over het gebruik van Embloom.
Ik heb een vragenlijst afgenomen, maar ik zie alleen ruwe scores.
Om normgegevens en kwalificaties te kunnen zien is het belangrijk dat er een normgroep gekozen wordt. Als wij een vragenlijst digitaliseren, zijn wij echter afhankelijk van de psychometrische eigenschappen van de betreffende vragenlijst. Niet alle vragenlijsten beschikken over t-scores, percentielen of afkapwaarden. Deze informatie, die gebruikt kan worden bij het interpreteren van de vragenlijst, is dan helaas niet beschikbaar.
Waar vind ik de handleiding van een vragenlijst?
In veel gevallen zijn handleidingen van vragenlijsten alleen tegen betaling te bestellen bij de betreffende testuitgever. Als de testuitgever ons wel toestemming verleent om de handleiding aan te bieden, dan is deze te vinden in het hoofdmenu aan de linkerzijde onder de knop ‘Informatie’. Als je hierop klikt kom je bij een overzicht van onder andere handleidingen, instructievideo’s en standaard overeenkomsten.
Hoe kan ik een vragenlijst agenderen?
Wanneer je wilt dat een vragenlijst pas op een bepaalde datum wordt klaargezet en/of meerdere keren automatisch wordt klaargezet, kun je hem agenderen. Wanneer je een vragenlijst klaarzet voor een cliënt, zie je rechtsboven het veld ‘Agendeer’. Hier kun je aangeven wanneer de test moet worden klaargezet, hoe vaak deze herhaald moet worden en wanneer de eventuele herhaling eindigt.
Hoe kan ik indicaties bekijken?
Indien je een vragenlijst hebt klaargezet die indicaties genereert, wordt automatisch de tab Indicaties beschikbaar. In geval de indicaties gebaseerd zijn op de DSM-5, wordt automatisch een echelonadvies gegenereerd.
Je kunt op deze tab:
Wanneer je een indicatie hebt verwijderd, kun je deze herstellen door met het groene plusje een nieuwe indicatie toe te voegen en dan in het drop-down menu de verwijderde indicatie te herstellen.
Kan ik zelf rapportages maken?
Ja, het is binnen Embloom mogelijk om voor je eigen dossiers verschillende soorten rapportages te downloaden. Zo kun je onder andere overzichten van jouw verbruik, scorestatistieken en al je dossiers (inclusief resultaten) als excel-bestand downloaden. Je komt bij de rapportagegenerator door in het hoofdmenu aan de linkerzijde op de knop ‘Rapportages’ te klikken.
Kan ik vragenlijsten inzetten die nog niet binnen Embloom beschikbaar zijn?
Ja, dat is mogelijk. Wanneer je vragenlijsten wilt gebruiken, die nog niet binnen Embloom beschikbaar zijn, kun je een maatwerk aanvraag doen. Je kunt hierover een e-mail sturen naar info@embloom.nl met jouw aanvraag. Wij geven dan een indicatie van de mogelijkheden en kosten met betrekking tot het inbouwen van de betreffende vragenlijst(en).
Het is daarnaast ook een optie om een vragenlijst toe te voegen aan het wensenlijstje. Wanneer een bepaalde vragenlijst meerdere malen aangevraagd wordt, zullen wij deze vragenlijst inbouwen. Wij kunnen dan alleen geen inschatting maken wanneer de vragenlijst wordt vrijgegeven.
Hoe kan ik vragenlijsten van Hogrefe inzetten? In mijn account zijn ze uitgeschakeld.
Het werkt iets anders dan bij de andere vragenlijsten om toegang te krijgen tot de vragenlijsten van Hogrefe. Je dient namelijk een aparte licentieovereenkomst af te sluiten met Hogrefe BV. Wanneer je gebruik wilt maken van de Hogrefe vragenlijsten binnen Embloom, kun je hierover een e-mail sturen naar info@embloom.nl. Je ontvangt dan van ons instructies hoe je een aparte licentieovereenkomst met Hogrefe kunt afsluiten. Zodra wij akkoord hebben ontvangen van Hogrefe en de licentieovereenkomst is afgesloten, zullen wij je toegang geven tot de vragenlijsten van Hogrefe binnen Embloom. Functioneel werkt dan alles hetzelfde als bij andere vragenlijsten. Voor de licentiekosten ontvang je een factuur van Hogrefe Uitgevers BV.
Wat is het verschil tussen de TeleScreen S, TeleScreen P en TeleScreen 5.0?
De TeleScreen S bestaat uit een algemene anamnese en screening van syndroomstoornissen en problemen die een reden kunnen zijn voor zorg.
De TeleScreen P richt zich op de screening van persoonlijkheidsstoornissen.
De TeleScreen 5.0 is een combinatie van de TeleScreen P en de TeleScreen S.
Je kunt ervoor kiezen om de volledige TeleScreen 5.0 klaar te zetten, of om de TeleScreen S en de TeleScreen P los van elkaar in te zetten. Mocht je na het invullen van de TeleScreen S alsnog een TeleScreen P willen klaarzetten, dan worden overlappende antwoorden automatisch gekoppeld, zodat er uiteindelijk sprake is van een volledige TeleScreen 5.0.
Wil je meer weten over het gebruik van de TeleScreen? Bekijk dan ook de onderstaande drie instructievideo’s.
Kan ik ondersteuning krijgen bij het gebruik van de TeleScreen?
Ja, dat kan. Wij hebben een gratis videotraining ontwikkeld voor gebruikers van de TeleScreen. In drie video’s geven we meer informatie over het theoretisch kader, de technische werking en verdiepende onderwerpen zoals efficiënte dossierstudie en differentiaaldiagnostiek. Je kunt de drie video’s hieronder bekijken.
Blijven klaargezette e-health items beschikbaar voor de cliënt als de behandeling is afgelopen?
Ja, de e-health items die je als behandelaar hebt klaargezet voor de cliënt blijven toegankelijk voor de cliënt, zolang het dossier door de behandelaar niet wordt afgesloten. Ook dien je als behandelaar de e-health niet te deactiveren. Als aan deze voorwaarden is voldaan, blijft alle content beschikbaar voor de cliënt. Aan het open laten staan van een dossier zijn geen extra kosten verbonden.
Hoe kan ik inloggen?
Om in te loggen bij Embloom gebruik je je gebruikersnaam en wachtwoord én een verificatiecode via app of e-mail. Bekijk onderstaande filmpjes hoe je via deze manieren kunt inloggen.
Wat moet ik doen als ik mijn gebruikersnaam of wachtwoord ben vergeten?
Wanneer je je gebruikersnaam of wachtwoord bent vergeten, klik dan onderaan het inlogscherm op Wachtwoord vergeten? Vervolgens kun je dan je e-mailadres invullen, waarmee je een account bij Embloom hebt. Je ontvangt dan een e-mail met je gebruikersnaam en een link om een nieuw wachtwoord in te stellen. Bekijk ook onderstaand filmpje om te zien hoe je dat doet.
Het lukt niet meer om met de Authenticator app in te loggen
Heb je de Authenticator app geïnstalleerd en krijg je desondanks de melding dat je nog een account moet koppelen? Dan kun je met behulp van Wachtwoord vergeten inloggen en twee-staps-authenticatie opnieuw instellen. Je kunt dit doen door de onderstaande stappen te doorlopen. Het is daarbij wel belangrijk dat je wachtwoordherstel via je SMS code hebt ingesteld voor jouw account.
Klik onderaan het inlogscherm op “Wachtwoord vergeten?”.
Vervolgens kun je dan je e-mailadres invullen, waarmee je een account bij Embloom hebt. Je ontvangt dan een e-mail met een link om een nieuw wachtwoord in te stellen. Klik op deze link.
Je wordt nu weer naar het platform geleid. Klik op de knop “Inloggen”.
Vervolgens moet je een verificatiecode invullen, wanneer je wachtwoordherstel via SMS hebt ingesteld voor jouw account kun je nu klikken op “Ik wil de code via SMS ontvangen”. Je ontvangt dan een 6-cijferige verificatiecode via SMS die je hier kunt invullen. Klik op verifieer om vervolgens in te loggen in Embloom. Je komt dan terecht in jouw accountinstellingen.
Aan de rechterkant kun je nu de koppeling met de Authenticator app vernieuwen door op het pijltje naast ‘Telefoon’ te klikken. Je gaat dan de Authenticator app opnieuw instellen voor jouw account.
Lukt dit ook niet, omdat je geen telefoonnummer hebt ingesteld voor jouw account? Dan kun je contact met ons opnemen via info@embloom.nl. Wij zullen de koppeling met de app dan verwijderen in jouw account. Als je dan weer opnieuw inlogt, word je daarna vanzelf stap voor stap meegenomen om twee-staps-authenticatie opnieuw in te stellen.
Wij raden ook altijd aan om beide manieren van twee-staps-authenticatie (via Authenticator app en via e-mail) in te stellen. Wanneer één methode dan niet lukt, heb je altijd een extra manier om in te loggen.
Het lukt niet om in te loggen met mijn gebruikersnaam en wachtwoord.
Als het niet lukt om in te loggen, kan het zijn dat je gebruikersnaam of wachtwoord onjuist is. Bekijk het filmpje hieronder om te zien hoe je je gebruikersnaam en wachtwoord kunt opvragen, zodat je kunt inloggen met de juiste gegevens.