Inhoud
DoelgroepAdolescenten en volwassenen
DoelDe IDS-SR is een zelf-rapportage vragenlijst bestaande uit 30 items die de ernst van depressieve symptomen in kaart brengt. De ernst van de klachten wordt uitgevraagd over een periode van de afgelopen zeven dagen.
AntwoordtypeDe IDS-SR heeft 30 items waarvan er 28 dienen te worden ingevuld. Zo zijn er vier voorwaardelijke vragen waarvan de cliënt er maar twee mag invullen. Er is sprake van vraagafhankelijke antwoorden waarvan het overgrote deel over vier keuzeopties beschikt en een enkele uit drie en twee keuzeopties. Hierbij bestaat de scoring telkens uit 0, 1, 2 of 3 punten.
ScoringDe scores van de items worden bij elkaar opgeteld. De totaalscore zegt dan iets over de ernst van de depressieve symptomen. Een score van 0 tot en met 13 punten staat voor geen ernst, 14 tot en met 25 staat voor milde ernst, 26 tot en met 38 staat voor gemiddelde ernst, 39 tot en met 48 staat voor ernstig en 49 en hoger voor zeer ernstig.
Psychometrische gegevens
AlgemeenUit een studie (Rush et al. (1996)) met n=456 bleek dat de interne consistentie van de IDS-SR goed tot zeer goed is (Conbach’s aplha = 0.94).
NormgroepenVoor de IDS-SR zijn geen normgroepen beschikbaar.
Literatuur en copyright

© 1996 Rush et al.

De gedigitaliseerde test is door Embloom vervaardigd na schriftelijke toestemming van de uitgever. Dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd en kopiëren zonder schriftelijke toestemming van de uitgever is dan ook niet toegestaan.

Handleiding
Licentiekosten

€ 0,00