Inhoud
StromingAlgemene informatie
DoelgroepVolwassenen
TypeVideo met transcript
InhoudIntroductie in Emotionally Focused Therapy biedt algemene informatie over de therapievorm EFT (Emotionally Focused Therapy) van Sue Johnson. Volgens haar hebben volwassenen een behoefte aan veiligheid en geborgenheid binnen de liefdesrelatie. Wanneer deze mist, ontstaan partnerrelatieproblemen. Om deze reden wordt binnen EFT de focus gelegd op onderliggende gevoelens, in plaats van de details van de ruzie zelf. Stellen leren hun ruziepatronen te herkennen en de onderliggende emoties uit te spreken. Het uiteindelijke doel is dat beide partners leren om vanuit de grond van hun hart te zeggen wat ze nodig hebben van de ander en dat ze er zullen zijn voor de ander.
Na het bekijken van deze video kunnen de volgende oefeningen, die gebaseerd zijn op de principes van EFT, voor cliënten worden klaargezet: ‘Partnerrelatie: herkennen van de ‘duivelse dans’’, ‘Partnerrelatie: het ontdekken van angsten en behoeften’ en ‘Partnerrelatie: verbondenheid vergroten’.
Literatuur en copyright

© Embloom (2021)

Dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd en kopiëren zonder schriftelijke toestemming van Embloom is dan ook niet toegestaan.

Licentiekosten

€ 0,25

per afname