Inhoud
StromingAlgemeen
DoelgroepVolwassenen
TypeOefening
InhoudVolwassenen hebben een behoefte aan veiligheid en geborgenheid binnen de liefdesrelatie. Ze willen weten dat de ander er voor ze is als ze dat nodig hebben. Ze voelen angst en verdriet als ze zich verwijderd voelen van hun geliefde. En ze kunnen de wereld aan als ze de zekerheid hebben dat ze op hun partner kunnen rekenen. Kortom, ze willen zich verbonden voelen met hun partner. Als de relatie in een dip zit, of het gaat al langere tijd niet goed, dan kan de verbondenheid tussen partners minder zijn. Dit kan ervoor zorgen dat cliënten zich niet veilig genoeg voelen om hun ware emoties te laten zien. Wanneer dit het geval is, kunnen ze proberen hun band te versterken. Deze oefening is gebaseerd op de principes van de therapievorm EFT (Emotionally Focused Therapy) en helpt cliënten om de verbondenheid met hun partner te vergroten.
Ter voorbereiding op deze oefening kan de video ‘Introductie in Emotionally Focused Therapy’ worden klaargezet voor cliënten.
Literatuur en copyright

© Embloom (2021)

Dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd en kopiëren zonder schriftelijke toestemming van Embloom is dan ook niet toegestaan.

Licentiekosten

€ 0,25

per afname