Nieuwe vragenlijsten: ITQ en MAIA-2

16-03-2023

We hebben twee nieuwe vragenlijsten vrijgegeven binnen ons platform. Het betreft de Engelstalige International Trauma Questionnaire (ITQ) en de Nederlandse versie van de Multidimensional Assessment of Interoceptive Awareness-2 (MAIA-2).

ITQ
De ITQ is de Engelse versie van de Internationale Trauma Vragenlijst (ITV). De ITQ is een zelfrapportage vragenlijst voor volwassenen die ingezet kan worden voor het vaststellen van een voorlopige diagnose van PTSD of CPTSD volgens de ICD-11. Deze vragenlijst bestaat uit één open vraag over de gebeurtenis, één vraag over wanneer de gebeurtenis heeft plaatsgevonden en achttien uitspraken, gevolgd door vijf antwoordmogelijkheden variërend van “Not at all” tot “Extremely”.

MAIA-2
De MAIA-2 is een vragenlijst die het lichaamsbewustzijn van volwassenen op meerdere dimensies meet. Deze vragenlijst bestaat uit 32 vragen met vijf antwoordmogelijkheden variërend van “Nooit” tot “Altijd”. De vragen van de MAIA-2 zijn verdeeld over acht schalen die de gemiddelde score van de schaalitems weergeeft.