Inhoud
DoelgroepKinderen van 6 tot en met 18
DoelDe Beknopte Probleemmeter is een korte vragenlijst voor het vaststellen van emotionele problemen en gedragsproblemen van kinderen. Door zijn beknoptheid is de BPM geschikt om kinderen te volgen in een interventie. De Beknopte Probleemmeter (BPM) is er in de volgende versies:

• Beknopte Probleemmeter – Leerkrachtlijst (BPM-T) voor 6-18 jarigen
• Beknopte Probleemmeter – Jongerenlijst (BPM-Y) voor 11-18 jarigen

De ASEBA (Achenbach System of Empirically Based Assessment) tests vormen een geïntegreerd multi-assessment systeem met informatie uit verschillende bronnen.

AntwoordtypeDe vragenlijst bestaat uit een algemeen gedeelte en een set vragen die gescoord worden op een 3-puntsschaal van Helemaal niet (0), Een beetje (1), tot Duidelijk (2).
ScoringDe subschalen Internaliseren, Aandachtsproblemen en Externaliseren bestaan uit de somscore van een aantal toegewezen items. De totaalscore genaamd Totale probleemscore bestaat uit een somscore van alle items. De items van de schalen zijn afkomstig van de CBCL 6 – 18, TRF: Teacher’s Report Form 6 – 18 en YSR: Youth Self-Report 11 – 18.
Psychometrische gegevens
NormgroepenVoor zowel de BPM-T als BPM-Y is er een normgroep voor jongens en meisjes. Bij de BPM-T wordt er nog een onderscheid gemaakt tussen normgroepen voor 6 tot en met 11 jarigen en 12 tot en met 18 jarigen.
Literatuur en copyright

© 2000 T.M. Achenbach, Reproduced by permission.

De gedigitaliseerde test is door Embloom vervaardigd na schriftelijke toestemming van de uitgever. Dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd en kopiëren zonder schriftelijke toestemming van de uitgever is dan ook niet toegestaan.

Licentiekosten

€ 1,30

per afname