Embloom werkt aan E-health Assistent op basis van AI

6-11-2023

Sinds kort werkt Embloom aan een ‘E-health Assistent’ op basis van kunstmatige intelligentie. De E-Health Assistent wordt ontwikkeld in samenwerking met KE@Work, het honoursprogramma van de bacheloropleiding Data Science and Artificial Intelligence van de Universiteit Maastricht. Dit programma biedt de slimste en meest ambitieuze studenten de kans om een complex probleem uit de praktijk op te lossen.

Johanna Tria, één van de knappe koppen binnen het honoursprogramma, gaat de komende tijd als stagiaire bij Embloom aan de slag. Het doel van de E-health Assistent is om zorgverleners te helpen om het best mogelijke digitale en/of hybride behandeltraject samen te stellen. Zorgverleners hebben soms moeite om door de uitgebreide bibliotheek van e-health opdrachten en modules te navigeren en zo de best mogelijke content voor hun patiënten en cliënten te selecteren. Het kost tijd om vertrouwd te raken met het aanbod van Embloom en het optimale gebruik ervan. Daarom willen we onze gebruikers helpen door een E-health Assistent te ontwikkelen, die adviseert over het meest geschikte e-health aanbod op basis van verschillende factoren, waaronder de demografische gegevens, psychische problemen en historische keuzes.

Data science en kunstmatige intelligentie spelen een steeds grotere rol in de gezondheidszorg. Ook in de ggz biedt deze technologie aanzienlijke voordelen. Het stelt zorgverleners in staat om op een meer gepersonaliseerde en effectieve manier te behandelen en diagnoses te stellen. Door het analyseren van grote hoeveelheden gegevens kunnen we met behulp van AI patronen en trends ontdekken die anders mogelijk over het hoofd zouden worden gezien. Naast de E-health Assistent gaan wij ook andere mogelijkheden van AI binnen het platform onderzoeken. Wij geloven dat AI kan bijdragen aan een verbetering van de kwaliteit van de zorg en een meer doelgerichte aanpak voor zorgverleners en patiënten.