Kind en Jeugd oefeningen vernieuwd

24-01-2024

We hebben elf CGT-oefeningen voor kind en jeugd vernieuwd. Er zijn enkele inhoudelijke verbeteringen doorgevoerd en daarnaast is het design van de oefeningen vernieuwd.

De volgende elf oefeningen op het gebied van Cognitieve Gedragstherapie voor kinderen en jeugdigen van 8-11 jaar zijn vernieuwd:

Welke vernieuwingen zijn doorgevoerd?
Bij alle oefeningen is het design aangepast. Voorheen werden de mascottes van de kat en de vos gebruikt binnen deze opdrachten. Nu wordt er in elke oefening een andere geanimeerde afbeelding van een kind gebruikt, dat past bij de inhoud van de oefening.

In alle oefeningen wordt gebruik gemaakt van VAS-sliders. Voorheen werd bij elke slider uitleg gegeven hoe je dit moest invullen. Dat is nu niet meer het geval, zodat er geen overbodige tekst in de oefening staat.

In sommige oefeningen zijn de inleidende teksten aangepast, zodat ze beter aansluiten bij de doelgroep. Daarnaast is er bij een aantal oefeningen een extra alinea toegevoegd om de cliënt te motiveren zelf aan de slag te gaan.

Tot slot zijn de gebruikte voorbeelden bij een aantal oefeningen uitgebreid, met als uitgangspunt de belevingswereld van de doelgroep. De cliënt wordt nu meer bij de hand genomen door het verhaal heen.