Samenwerking UCGB en Embloom

Sportpsychologen in opleiding van start met e-health via Embloom

28-10-2019

VU Universitair Centrum voor Gedrag en Bewegen (UCGB) en Embloom zijn een samenwerking gestart om e-health in te zetten tijdens de postgraduate opleiding tot praktijksportpsycholoog (POPS). Het Embloom Platform wordt onder andere gebruikt tijdens de module ‘sportpsychologische diagnostiek’. Met behulp van psychologische vragenlijsten binnen het platform en andere tools leren de sportpsychologen-in-opleiding dan gericht informatie te verzamelen over een sporter, sportcoach, of -team. Met de verkregen inzichten gaan zij vervolgens een mentaal trainingsprogramma opzetten. “De inzet van e-health is een waardevolle toevoeging in het beroep van sportpsycholoog. Het verzamelen van informatie kan op deze manier efficiënter en meer op maat worden uitgevoerd”, aldus Inge Boon, opleidingscoördinator.

POPS
De POPS is een tweejarige parttime opleiding tot praktijksportpsycholoog. In deze opleiding staan de kennis en vaardigheden centraal die een sportpsycholoog in de praktijk nodig heeft om sporters, sportteams en coaches te begeleiden en te adviseren. Afgestudeerden aan de opleiding worden door de Vereniging voor SportPsychologie in Nederland (VSPN) geaccrediteerd als SPORTPSYCHOLOOG VSPN®.

Embloom
Embloom is een digitaal e-health platform met verschillende instrumenten ter ondersteuning van de behandeling van mensen met psychische en lichamelijke klachten. De instrumenten zijn flexibel inzetbaar en kunnen worden afgestemd op de behandeling. Embloom zet zich in voor een betere, toekomstbestendige gezondheidszorg.