Stemmingsdagboek vernieuwd

07-03-2022

Wij hebben ons stemmingsdagboek vernieuwd. Naast het opfrissen van de lay-out, hebben we ook de inhoud van het dagboek verder uitgebreid. Zo gaan cliënten nu meer de diepte in om inzicht te krijgen in hun stemming. Het vernieuwde stemmingsdagboek kun je nu klaarzetten voor jouw cliënten.

Het stemmingsdagboek is bedoeld om de dagelijkse stemming bij te houden en daarmee bewustwording te creëren van momenten waarop stemmingsklachten worden ervaren. In het vernieuwde stemmingsdagboek geven cliënten eerst aan hoe hun stemming vandaag was. Vervolgens krijgen ze de mogelijkheid om hun stemming te analyseren, door onder andere na te gaan welke factoren hebben bijgedragen aan hun stemming. Daarna gaan cliënten reflecteren op een specifieke gebeurtenis. Vanuit deze analyse en reflectie kunnen cliënten ten slotte bepalen of er zaken zijn die ze willen veranderen of verbeteren.

Dit vernieuwde dagboek zorgt er dus voor dat het voor cliënten makkelijker is om meer inzicht te krijgen in hun stemming en de factoren die van invloed zijn. De gerapporteerde stemming per dag wordt ook overzichtelijk weergegeven in een grafiek.